Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان ـ اینترنت دنیای تو در تو و بی نهایتی است که وقتی وارد آن شدی و علاقمندی ات بیش از حد شد، در دامش گرفتار خواهی شد.

اصلا علاقه شدید به هر چیزی و صرف زمان و هزینه بسیار زیاد برای آن چیز، اعتیاد به آن را برای فرد به بار می‌آورد.

این موضوع نه تنها در مواجهه با بزرگسالان بلکه در مورد کودکان هم صدق کرده و می‌تواند با توجه به شرایط کرونایی و مجازی شدن آموزش‌ها و وقت‌گذرانی بیشتر آن‌ها در فضای مجازی به اعتیاد اینترنتی کودکان منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچه کودکان زمان بیشتری را با اینترنت سر کنند، درمقابل از میزان زمانی که صرف محیط اجتماعی واقعی خواهند کرد، کاسته خواهد شد.

از سویی دیگر گردش بی‌هدف کودکان در اینترنت باعث می‌شود تا زمان آن‌ها بیهوده تلف شده و به مرور منجر به اعتیاد اینترنتی در کودکان شود.

ساده‌ترین روش برای جلوگیری از این موضوع تعیین زمان و موضوع مشخص برای استفاده کودکان از اینترنت است تا از گردش بدون هدف آنان جلوگیری کند.

اعتیاد اینترنتی کودکان و نوجوانان چیست؟

کارشناسان اعتیاد اینترنتی را گونه‌ای از مشکلات روانی دانسته که کاربر به عناصر ارتباطی و اینترنتی مانند شبکه‌های اجتماعی، بازی‌های رایانه‌ای، خرید اینترنتی و ... معتاد شده و زمان زیادی را بدون هدف در اینترنت سپری می‌کند.

در مقایسه با سایر مشکلات روانی (مانند افسردگی و اضطراب)، اعتیاد نوجوانان به‌بازی‌های رایانه‌ای برای خانواده‌هایشان، مشکلی نسبتاً جدید است به همین خاطر، باید والدین اطلاعات دقیقی درباره علائم اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای داشته باشند.

برخی از این علایم عبارتند از: ناتوانی از دست کشیدن از بازی؛ اختلالات خواب ناشی از بازی؛ عصبانیت، خشونت و پرخاشگری؛ خستگی چشم، سردرد، مچ و ساعد و کمر درد و حتی فراموش کردن بهداشت شخصی یا وعده‌های غذایی!

علت اعتیاد کودکان به بازی‌های اینترنتی چیست؟

در حقیقت مهم‌ترین علت اعتیاد کودکان به بازی‌های کامپیوتری پر کردن اوقات فراغت است. کودکان با توجه به سن خود درک کافی از بد بودن یا خوب بودن نداشته و از این رو نمی‌دانند برای پر کردن اوقات فراغت خود چه کاری انجام دهند.

از این رو بازی‌های کامپیوتری را بهترین و هیجان انگیز‌ترین روش برای پرکردن اوقات فراغتشان دانسته چراکه با ضرر‌های این نوع بازی آشنا نیستند، اگر والدین با استفاده از دیگر بازی‌ها مانند بازی‌های فکری- معمایی و بازی‌های فیزیکی کودک خود را مشغول کنند این کودک وقت خود را به سه بخش یعنی بازی‌های کامپیوتری، بازی‌های فکری- معمایی و بازی‌های فیزیکی تقسیم کرده و دیگر اوقات فراغت خود را به یک بازی اختصاص نمی‌دهد.

در حقیقت اعتیاد کودکان به بازی‌های کامپیوتری تا حد زیادی به والدین بستگی دارد؛ از همین رو به والدین توصیه می‌شود برای جلوگیری از اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای فرزندان خود، مدت زمان بازی‌های رایانه‌ای را به شدت محدود کنند چرا که استفاده‌افراطی و نادرست از اینترنت و فضای مجازی توسط کودکان و نوجوانان که به همه جوانب و تهدید‌های موجود آگاه نیستند صدمات جبران ناپذیری به آن‌ها وارد می‌کند.

آیا در بازی‌های اینترنتی تهدیدی متوجه کودکان است؟

ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از بازی‌های معروف قابلیت گفتگو یا چت به صورت متنی، صوتی و ویدیویی را دارند که متاسفانه والدین از خطرات آن بی اطلاع هستند چرا که مجرمان سایبری با هویت غیر واقعی در بازی‌های آنلاین شرکت کرده و اقدام به اغفال کاربران به خصوص کودکان و نوجوانان می‌کنند بنابراین والدین باید ضمن رعایت رده‌بندی سنی بازی‌ها برای فرزندان خود، ارتباط آنان را نیز در بازی‌های آنلاین با دقت زیر نظر داشته باشند.

باید و نباید‌های «بازی‌های رایانه‌ای» از دیدگاه پلیس فتا

سرهنگ دوم علی‌محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در گفتگو با خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس به موضوع بازی‌های رایانه‌ای و ایجاد شرایط ایمن برای حضور کودکان در فضای سایبری اشاره و اظهار داشت: بازی از مهم‌ترین نیاز‌های کودکان است و نقش مهمی در رشد و تربیت آن‌ها دارد، اما امروزه بازی‌های رایانه‌ای جایگزین بازی‌های حقیقی شده‌اند و این امر باعث شده کودکان امروزی بر خلاف گذشته مدت زمان بیشتری را در خانه بگذرانند به همین دلیل نیاز شدید نقش والدین و مسئولین در این حوزه احساس می‌شود.

وی گفت: اگرچه بازی آنلاین مزایای زیادی برای کودکان و نوجوانان دارد، اما مهم است که خانواده‌ها از برخی خطراتی که ممکن است بر سلامت آن‌ها تأثیر بگذارد آگاه باشند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا تصریح کرد: در برخی از بازی‌های رایانه‌ای از عناصر تخریب کننده علیه سلامت کودکان استفاده می‌شود و با توجه به اینکه میزان تأثیرپذیری کودکان از فرهنگ عرضه‌شده در این محصولات بسیار بالا است این امر می‌تواند صدمات جبران ناپذیری را بر سلامت فرزندانمان وارد کند.

وی ادامه داد: استفاده مناسب از بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند اثرات مثبتی مانند پرورش استعدادها، ایجاد خلاقیت، پرورش تمرکز و دقت، افزایش بهره هوشی و ... را به همراه داشته باشند، اما در صورت استفاده زیاد و نادرست، آسیب‌های جدی برای کودکان از قبیل اعتیاد اینترنتی را به همراه دارد و این امر باعث خشونت، بی حوصلگی، استرس و بروز رفتار‌های ضد اجتماعی و ناسازگاری در خانواده و در پی آن در جامعه خواهد داشت.

وی یادآور شد: منظور از بازی‌های رایانه‌ای با تاثیرات مثبت بازی‌های استاندارد است چرا که این بازی‌ها خود حاصل خلاقیت مغز آدمی بوده و بر اساس استاندارد‌های مصوب ایجاد شده، بنابراین باعث تقویت ذهن کودکان می‌شوند.

سرهنگ رجبی به فرهنگ استفاده صحیح از بازی‌های رایانه‌ای با نظام رده‌بندی سنی نیز اشاره کرد و گفت: خانواده‌ها باید هنگام خرید بازی‌های رایانه‌ای به رده بندی سنی که پشت جلد هر بازی نمایان است و در قالب شش گروه سنی به ترتیب شامل ۳+، ۷+، ۱۲+، ۱۵+، ۱۸+ و +۲۵ است، توجه کنند چرا که محتوای هر بازی براساس بررسی‌های انجام شده به گروه خاصی تعلق می‌گیرد.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با تاکید بر نقش خانواده‌ها در کاهش اثرات و پیامد‌های بازی‌های رایانه‌ای گفت: خانواده‌ها باید ضمن ارتقاء سطح آگاهی و سواد سایبری و شناخت تأثیرات بازی‌ها، نسبت به الزام خود و کودکان به رعایت فرهنگ استفاده صحیح از بازی‌های رایانه‌ای اقدام کنند.

وی از مدیریت زمان به عنوان یکی از راهکار‌های کاهش آسیب‌ها اشاره کرد و گفت: حتماً برای بازی فرزندتان با مشارکت خود او یک برنامه‌ریزی و زمان‌بندی در نظر بگیرید و سعی کنید بر اجرای دقیق آن نظارت داشته باشید و او را به اجرای دقیق این برنامه‌ها و استفاده صحیح از بازی رایانه‌ای تشویق کنید.

سرهنگ رجبی به خانواده‌ها توصیه کرد: با فرزندان خود در مورد خطرات آنلاین صحبت کنید و زمان بیشتری را به فرزندان خویش اختصاص بدهید چرا که هر قدر وقت گذاری و ارتباط صحیح بین والدین و فرزندان بیشتر باشد زمینه بازی‌های رایانه‌ای کمتر فراهم می‌شود.

وی به تبلیغ برخی بازی‌های رایانه‌ای در کانال‌ها و سایت‌های داخلی اشاره و به آن‌ها توصیه کرد: قبل از تبلیغ این بازی‌ها به محتوای آن دقت کنند که در راستای ارزش‌های اسلامی و سبک زندگی ایرانی–اسلامی باشد.

سرهنگ رجبی با بیان اینکه خانواده‌ها می‌توانند با پیگیری صفحه پویش کودکان سایبری در اپلیکیشن شاد و سایت پلیس فتا به آدرس https://cyberpolice.ir/cyberkids به راهکار‌ها و اقدامات مؤثری به منظور حفاظت از کودکان خود در فضای مجازی دست یابند، خاطرنشان کرد: کانال پلیس فتا در اپلیکیشن شاد به آدرس shad.ir/policefata و سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir مرجعی کامل از اخبار، اطلاعات و آموزش‌های سایبری بوده و کاربران با مراجعه به آن‌ها می‌توانند راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایند و در صورت نیاز نیز می‌توانند گزارش موارد مشکوک را در سامانه پاسخگویی فوریت‌های سایبری و شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به‌صورت شبانه‌روزی با همکاران ما در میان بگذارند.

گفتنی است مخاطبان فارس من با درج پویشی با عناوین «مخفی کردن نمایش محصولات جنسی در فروشگاه‌های آنلاین» و «آیا اتاق فرار به فرهنگ آموزش و تربیت کودکان کمک می‌کند؟» پیگیری این موضوعات را از خبرگزاری فارس خواستار بودند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازی رایانه ای پلیس فتا بازی های رایانه ای بازی های کامپیوتری کودکان و نوجوانان اعتیاد اینترنتی خانواده ها پلیس فتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۵۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه روایت ترس سربازرس مگره در بازار نشر

به گزارش خبرنگار مهر، رمان پلیسی «مگره می‌ترسد» نوشته ژرژ سیمنون به‌تازگی با ترجمه عباس آگاهی توسط انتشارات جهان کتاب منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب صدوهجدهمین‌عنوان مجموعه پلیسی نقاب است که این‌ناشر منتشر می‌کند.

سربازرس ژول مگره یکی از شخصیت‌های مهم ادبیات پلیسی فرانسوی‌زبان است که ژرژ سیمنون نویسنده بلژیکی خلقش کرده و ترجمه داستان‌هایش توسط عباس آگاهی در مجموعه پلیسی نقاب چاپ می‌شود.

پیش از این‌کتاب، رمان‌های «دلواپسی‌های مگره»، «مگره از خود دفاع می‌کند»، «تردید مگره»، «شکیبایی مگره»، «مگره و سایه پشت پنجره»، «سفر مگره»، «دوست مادام مگره»، «مگره در کافه لیبرتی»، «ناکامی مگره»، «مگره دام می‌گسترد»، «مگره و جسد بی‌سر»، «مگره و زن بلندبالا»، «مگره و آقای شارل»، «بندرگاه مه آلود»، «پی‌یر لتونی»، «مگره در اتاق اجاره ای»، «مگره و مرد روی نیمکت»، «مگره و شبح»، «مگره نزد فلاماندها»، «مگره سرگرم می‌شود»، «تعطیلات مگره»، «دوست کودکی مگره»، «مگره و مرد مرده»، «مگره و خبرچین»، «مگره و بانوی سالخورده»، «مگره و جنایتکار» «مگره و جان یک مرد»، «لونیون و گانگسترها»، «سربازرس مگره و دیوانه بِرژِراک»، «سربازرس مگره در شب چهارراه»‌، «مگره و مرد بی‌خانمان»، «سربازرس مگره در کافه دوپولی»، «مگره»، «سربازرس مگره در قضیه سَن‌فیاکْر» و «مگره و مردمان محترم» از آثار ژرژ سیمنون، در قالب مجموعه‌نقاب با محوریت شخصیت سربازرس مگره چاپ شده‌اند.

در رمان «مگره می‌ترسد» سربازرس در حال بازگشت از کنگره پلیس بین‌الملل در بوردو است که با دعوت دوست قدیمی‌اش قاضی بازپرس شابو، به شهر کوچک فونتنه لو کنت می‌رود. به محض پیاده‌شدن سربازرس از قطار و ورودش به شهر، این‌خبر به او می‌رسد که طی ۳ روز ۲ قتل در شهر رخ داده و یک‌مرد اشراف‌زاده و یک‌بیوه سالخورده هر دو به یک‌شکل و با یک‌وسیله به قتل رسیده‌اند. مرد مقتول با هزینه شوهرخواهرش زندگی می‌کرده و زن پیر هم در گذشته ماما بوده است.

سربازرس که درگیر معمای این‌قتل‌ها شده، در شهر فونتنه لو کنت ماندگار می‌شود و طی روزهای ماندنش در شهر، قتل سوم هم رخ می‌دهد. مقتول این‌بار پیرمردی دائم‌الخمر است. با کسب اطلاعات بیشتر، سربازرس متوجه می‌شود در شهر کوچک، دو جبهه اصلی وجود دارد که به‌خاطر اختلافات طبقاتی با هم درگیر هستند و نگاهشان به یکدیگر، با یک‌سوءظن ریشه‌دار همراه است.

رمان پیش‌رو ۹ فصل دارد که به‌ترتیب عبارت‌اند از: «قطار کوچک محلی در زیر باران»،‌ «فروشنده پوست خرگوش»، «آموزگاری که نمی‌خوابید»، «زن ایتالیایی با خونمردگی‌های زیر پوست»، «بازی بریج»، «آیین عشاء ربانی ساعت ده‌ونیم»، «گنجینه لوئیز»، «معلول گرو_نوایه» و «کمیاب و قیمتی».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

بازرس پلیس با نشاطی تهاجمی، انگار دارد انتقامی شخصی می‌گیرد، ادامه داد:

«معنی اینو درک می‌کنید؟ دکتر ورنو ادعا کرده که جسدی روی پیاده‌رو افتاده بوده، جسدی که تقریبا سرد شده بوده، و حالا آمده تا از کافه پست به پلیس تلفن بزنه. اگه قضیه این‌جوری بوده باشه، باید دوبار از کوچه صدای پا شنیده می‌شدو شالو که نخوابیده بوده، حتما این‌صداها رو شنیده.»

بازرس پلیس هنوز جرئت نمی‌کرد ابراز پیروزی کند، ولی احساس می‌شد که هرلحظه بر هیجانش افزوده می‌شود.

«شالو سوءسابقه‌ای نداره. اون یک‌آموزگار سرشناسه. هیچ‌دلیلی نداره که بخواد قصه‌ای سر هم کنه.»

مگره یک‌بار دیگر حاضر نشد به دعوتی که دوستش با نگاه از او می‌کرد پاسخ مثبت بدهد و حرفی بزند. آن‌وقت سکوتی طولانی برقرار شد. شاید به‌منظور رعایت جلسه، قاضی چندکلمه‌ای با مداد روی پرونده گشاده در مقابلش یادداشت کرد و وقتی سرش را بلند کرد مشخص بود که چهره‌اش منقبض شده است و با صدایی گرفته پرسید:

«آقای شالو شما متاهل هستید؟»

«بله، آقا.»

خصومت بین دو مرد محسوس بود. شالو هم چهره‌اش گرفته بود و به نحوی تهاجمی پاسخ می‌داد. انگار قاضی را، اگر قصد نادیده‌گرفتن شهادتش را داشته باشد، به چالش می‌طلبد.

«فرزند هم دارید؟»

«نه.»

این‌کتاب با ۱۸۲ صفحه، شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 6097026 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • عرضه روایت ترس سربازرس مگره در بازار نشر
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی
  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • ۱۵۰۰ بانوی خودسرپرست کردستانی گواهینامه فنی وحرفه‌ای دریافت کردند
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • اعلام نظر انجمن تجارت الکترونیکی درمورد دریافت مالیات بر ارزش افزوده تاکسی‌ های اینترنتی
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می شود